Literatura

Wesołych świąd (wiersz)

Karol Kot

Życzenia dla wszystkich, dlatego wszystkich proszę o przeczytanko. Wierszyczek będzie rozwijał się i dopisywał.

Po brzuszku i uszku, 

i w szyjkę, i w plecki,

i tam, skąd zazwyczaj

wychodzą nieletni.

 

I w nóżkę, i w oczka,

w miseczki i nosek,

i w stópki, i nawet 

gdy są całkiem bose.

 

W paluszki, zębuszki,

czółeczko i udka,

i tam, gdzie maluszek

ssie mleczko wprost z sutka.

 

Na święta ślę tysiące całusków,

normalnie - w usta

i po francusku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 grudnia 2010, 22:40
w pośladki i dziurkę
co zwykle pomiędzy
wsadź taką laurkę
i nie pisz jej więcej

tak sobie pa-ra-frazując:)))
Kundel 17 grudnia 2010, 23:42
Grze?ku, pojawi?o mi si? tylko co? takiego:

w pośladki i dziurkę
co zwykle pomiędzy
wsadź taką laurkę
i nie pisz jej więcej

tak sobie pa-ra-frazując:)))
Kundel 17 grudnia 2010, 23:45
Coś tu polskie znaki świrują, panowie i panie!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 18 grudnia 2010, 10:49
wlazł kotek na klawiaturę,
szybko robi w niej dziurę:
"może jak wytnę kilka literek,
zasłużę sobie na świeży serek"

przyszła pani, kotka zbiła,
klawiaturę naprawiła

:>
Kundel 18 grudnia 2010, 13:23
w drugim wersie zgubiłaś rytm, Justyno.
Figa
Figa 19 grudnia 2010, 17:50
Jedyne co lubię w świętach to pierniki i prezenty. Ale ten wiersz też da się polubić, więc się nie obrażę za życzenia :P
Kundel 21 grudnia 2010, 23:44
Jedyne co lubię w świętach to plemniki.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 grudnia 2010, 00:16
To nie wieczerzaj w Mc'Donaldsie
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 22 grudnia 2010, 11:18
Z młodszym od siebie nie leż na tej samej macie.
przysłano: 17 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca