Literatura

Sodomia świata (wiersz)

Wiktor Kaczmarek

Świty co łamią serca

Są coraz trudniejsze


Niebo które kończy się

W poświecie ostatnich oklasków


Myśli które spowiły wizje nostalgii

Łzy które kiedyś przychodziły tak łatwo


Teraz wysychają nad

Sodomią Świata
 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
olivia 24 grudnia 2010, 23:06
Nuda. Tworzysz wiersz na:
- jednym środku stylistycznym ( w dodatku raczej prozatorskim)
- ogranych rekwizytach
- powtórzeniu tytułu w puencie (czyli braku pomysłu).

A przecież umiesz lepiej, już to udowodniłeś. W strefie semantyki wiersza coś jest. Naprawdę można to fajnie wykorzystać. Tylko się postaraj.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 25 grudnia 2010, 12:26
Nie wyszedłeś poza granicę banału, operując wszystkimi środkami, które znane są młodzieży mającej słaby kontakt z poezją. Czytaj więcej.
przysłano: 23 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

Ciała i dusze
Wiktor Kaczmarek
Rozwód nieba i piekła
Wiktor Kaczmarek
Pieśń Poduszki
Wiktor Kaczmarek
Anulus Piscatoris
Wiktor Kaczmarek
Niecodzienny marzec
Wiktor Kaczmarek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca