Literatura

był taki ktoś (wiersz)

Wiktor Smol

karty na stół wykładał
i mówił wprost jak jest

niczego nie motał w bawełnę
brał w rękę nóż

skórę rozcinał na ciele


był taki gość co igłę brał

i serce do klatki wkładał

 

                                           kardiolog


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Rita 29 grudnia 2010, 21:36
Kasia Sobczyk śpiewała kiedyś piosenkę o takim właśnie tytule ( ".... był taki ktoś, kogo nie zastąpi nikt...").
Przy tamtym tekście o tęsknocie , żalu za utraconą miłością, Twój to istny horror :-)

Punktem optymistycznym jest to, że piszesz o zdarzeniu w czasie przeszłym, czyli ktoś już spokojny - ma serce skore do pracy, na właściwym miejscu, czyli w klatce. I bardzo dobrze:))
Niech sobie tam stuka, puka bez jej otwierania.
Wiktor Smol
Wiktor Smol 29 grudnia 2010, 22:07
Zupełnie nie kojarzę tego tytułu w jej wykonaniu. dziękuję za Twój komentarz. :)
olivia 29 grudnia 2010, 23:09
Tym razem zupełnie do mnie nie trafia. Chyba zbyt wprost. Chociaż puenta troszkę ratuje. Troszkę.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 31 grudnia 2010, 10:15
haha.. a mnie się podoba. czysto i zabawnie, trzyma w napięciu do końca :> już miałam powiedzieć, eeeej no weź, z sercem w wierszu do ludzi? a tu taki finisz :)
przysłano: 29 grudnia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca