Literatura

kilka drobiazgów (wiersz)

Nauzykaa

to kilka malutkich wierszyków które byłyby haiku - gdyby były haiku. ale nie są :)
***

Zdzieram skórę
pasek za paskiem
Nie ma nic
próżnia
Boję się

***

Moje łóżko
jest trumną
z białym żaglem
płynącą pod prąd
w górę rzeki

***

Usta pękają z trzaskiem
spływają spragnioną krwią
To już jedenaste
dzisiaj

***

Sypiam sama
z promieniami księżyca
między wyszczerzonymi zębami



niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ruda_mrowa 3 sierpnia 2003, 14:19
Lubię texty z krótkimi wierszykami, które łatwo zapamiętać ;-)
przysłano: 9 lutego 2001

Inne teksty autora

przymus
Nauzykaa
wiosna
Nauzykaa

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca