Literatura

dziwoląg (wiersz)

Iwona

ma koślawe nogi

potargane włosy

też na głowie rogi

a i cztery nosy

 

dzisiaj dłubie w uchu

i śpiewa piosenki

kwiatuszek na brzuchu

tam ogon maleńki

 

wisi gil do pasa

broda bardzo długa

a cóż to za rasa

dziwnie okiem mruga

 

patrz kudłate stopy

i zielone uszy

na szelki galoty

ząb mu się ukruszył

 

rybi kontur ust

pulchne ma paluchy

cóż i na mój gust

za powolne ruchy


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 lutego 2011, 13:30
treść dopasowana do rymów, a dla mnie to zabójstwo dla tekstu. z wyliczenia różnych cech zewnętrznych nic niestety nie wynikło.

na nie.
ew
ew 6 lutego 2011, 18:51
powiem dokładnie jak Justyna. Pokaż nam coś innego, dobrze?
przysłano: 5 lutego 2011 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca