Literatura

chcesz byc jak grom (wiersz)

AlojzyAlczyk

Wiem, chciała byś być jak grom

kruszyć ich prawdy,

strzępić spojżenia

więc trzymasz zieloną butelkę wina arizona

próżną w połowie

pod krzaczkiem stokrotek,

gniew bez doświadczenia na jasnej twarzy,

czarne pentagramy w słonecznych włosach,

szare wspomnienia w torebce


krzyczysz...

lecz słuchaj

nie drżą mury jerycha

stoją czołki, pałacem katedry

Dumne

nie do nich kolczyk w nosie

niczego sobie 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 lutego 2001

Inne teksty autora

...
AlojzyAlczyk
okna restauracji
AlojzyAlczyk
masywne mysli
AlojzyAlczyk
film o wojnie
AlojzyAlczyk
nic waznego
AlojzyAlczyk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca