Literatura

film o wojnie (wiersz)

AlojzyAlczyk

Jest coś pięknego w piasku pustyni

gdy nie kaleczy źrenic

i jest jak muzyka świst kul w przestrzeni

i łoskot sztandaru

i okrzyk odwagi

gdy w uszach nie brzmi refrenem

ostatni jęk przyjaciela

I szarża

jak balet w harmonij

rumaki i srogie twarze

gdy wróg powalony

w łaźni kopyt nie stara się nie zapomnieć

swoich ostatnich mażeń


I jest coś co kusi skusiło zbyt wielu

w śmierci z szablą nad głową

upstrzoną w czerwieni

dopóki ostatniej iskierce nie karze czuwać

skowyt sumienia

słaby+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marta Górnicka 20 kwietnia 2007, 20:58
wiersz nie jest najgorszy jak na mój gust, ale czegos mi w nim brakuje :*
przysłano: 9 lutego 2001

Inne teksty autora

...
AlojzyAlczyk
okna restauracji
AlojzyAlczyk
chcesz byc jak grom
AlojzyAlczyk
masywne mysli
AlojzyAlczyk
nic waznego
AlojzyAlczyk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca