Literatura

Mężczyzna (wiersz)

Ayneh

Człowieku!
Ty dziwna istoto!
Przyglądam się Tobie...
Masz rękę, nogę i oko
Rozumną zwiesz się istotą
Przerażający jesteś jak huragan
Jednym gestem potrafisz wywołać bałagan.
Myślisz o sobie:
"Jestem doskonały! Mam piękne włosy i lazurowe gały.
Wszak świat do mnie należy cały"
To tylko ludzka propaganda, która co sekundę wydaje na świat upośledzonego bękarta.


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 marca 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca