Literatura

Poranek Kojota (wiersz)

Colt

Proszę nie kojarzyć z "Porankiem Kojota" Olafa Lubaszenko, zbieżność nazw przypadkowa:)

pomyśl o tym jak o grze
gdy zjadasz
pierwsze śniadanie

 

jedną z wielu
kultur i
sąsiadek

w wersji eco

 

nie mają już
nic w sobie


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paweł Kaczorowski
Paweł Kaczorowski 6 kwietnia 2011, 00:18
Witaj Colt! Ewidentnie zepsułeś koncówkę. Szkoda, bo tekst czysty i sprawnie w lapidarium kilku słów rozkłada ciężar głodu, lekkość jogurtu, i lepkość erotyzmu. Zaskakujący i nieźle się zapowiadający tekst to powstaje. Działaj. Tylko zapomnij o paszczach i bogach, ta sąsiadka jest świetna, nie trzeba tu już żadnych różańców, krucyfiksów ani hostii. Niepotrzebny patos dogorywania też sobie daruj. Pomyśl o tym jak o grze... i rozegraj!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 kwietnia 2011, 09:37
a to się Nietzscheański bóg zemścił: "będziesz ty gadał, że umarłeś? będziesz? no to masz!" chrup, chrup, chrup i takim sposobem pożarł to, na co pracowaliśmy w ostatnim wieku ;)

ja mam już zboczenie, widzę słowo "kultura" i od razu zmienia się moje nastawienie, bo to fajne, że ktoś pobudza swoją świadomość, próbując dostrzec mechanizmy, jakie nami rządzą i jak wygląda to niewidzialne.

w gruncie rzeczy tak końcówka nie jest aż taka zła, jest w niej pewna przewrotność. jednakże, gdyby zakończyć tekst na wcześniejszym dwuwersie, byłby mocniejszy. po prostu musisz zdecydować, w którą chcesz iść stronę.
Konrad Matysiak
Konrad Matysiak 6 kwietnia 2011, 17:54
Dziękuje za komentarze. Po długim namyśle doszedłem do wniosku że chrupnę ten ostatni dwu wers. Dziś wydaje mi się tylko zbędnym balastem, tekst na tym nie starci...

Pozdrawiam
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 6 kwietnia 2011, 23:03
Nie czytałem poprzedniej wersji, ale tej nie mam nic do zarzucenia.
przysłano: 5 kwietnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

KUA KIDYŚ TO BYO
Konrad Matysiak
BDSM
Silas
O drugiej...
Silas
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca