Literatura

* * * (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

trydencki ołtarz
ból twardego klęcznika
dies irae trwa

          [haiq II]


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 11 kwietnia 2011, 19:06
trwa - to by znaczyło, że trwa nadal, a czy dzień może trwać od XVI wieku? piekło, które po soborze rozgorzało chyba jednak się już wypaliło czy nie?
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky 18 kwietnia 2011, 09:16
Piekło to Vaticanum II...
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 18 kwietnia 2011, 09:31
że sobór watykański?
przysłano: 7 kwietnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca