Literatura

o sobie we własnej osobie (wiersz)

Krystian T.

w dwudzieste.

pewnemu rodzeństwu


powiedziałbym, że umieram. życie przesuwa się
o jeden rok do przodu w dniu, który chciałoby się zapomnieć
i nijak nie mam pomysłu, jak odpreparować tę tkankę. (teraz
pewnie zarzucisz banałem, że trzeba wreszcie dorosnąć
i zostawić za sobą worki pełne kasztanów. sam wiesz, będzie trudno
odstąpić miejsca następnym.) to nie przeszkadza

zachwycać się obietnicą spełnienia marzeń. nareszcie
mogę się wyspać, bo ktoś przerywa koszmary
o marnej przeszłości i paru błędnych ruchach.

(zobaczysz, kiedyś na pewno stanę się
sobą.)

20-21.04.2011.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 23 kwietnia 2011, 00:24
a ja mam pudełko z kasztanami pod łóżkiem!
Krystian T.
Krystian T. 23 kwietnia 2011, 00:58
bo to prawdopodobnie zdrowo. moja babcia zawsze trzymała w tapczanie zaszyty worek płócienny wypełniony nimi.
Figa
Figa 23 kwietnia 2011, 15:30
po co ci Justyna pudełko z kasztanami pod łóżkiem? :O
Figa
Figa 23 kwietnia 2011, 15:35
mi się najbardziej podoba moment z tym snem, bo póki koszmary nie miną, to człowiek jakoś inaczej funkcjonuje i za dużo konfrontacji ze sobą samym jest.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 23 kwietnia 2011, 16:44
jak to po co? nigdy nie wiesz kto ci się w nocy wkradnie przez okno. amunicję trzeba mieć blisko :>
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 23 kwietnia 2011, 20:46
Świąteczne zabawy słowem: www.wywrota.pl/forum/topic/19759#0
Bawmy się!
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 23 kwietnia 2011, 21:14
Krystianie, "się".

Ukłony.
Jacek
Jacek 7 maja 2011, 23:13
Tobie, Justyna, to się mogą wkraść kibice Ruchu, więc uważaj ;]
"będzie trudno
odstąpić miejsca następnym" składnia
kropki w nawiasach wyglądają źle
Co Ty masz z tym "sobą" na kocu?:)

Powiem tak: bez szaleństw. Warunkowo za.
przysłano: 23 kwietnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca