Literatura

suma pożądania (wiersz)

ico.cate

 suma pożądania

 

jeden dzień
jedna godzina
pokój numer jedenaście
jedno łóżko

dwa pożądania
dwoje ust
dwa oddechy
i jeden rytm

 

pędziła krew
wszystkimi żyłami
i ona i on
wzlatywali razem
na oślep
ku znanemu

 

dlaczego więc
docierając
do jednego nieba
każde z nich
wybrało swoje ?
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kresowiak
kresowiak 7 maja 2011, 11:25
Nie jestem pewna jednego w tym tekście: dwoje ust? Chociaż przyznam, że nie mam pojęcia jak to inaczej zapisać.
Dżastin
Dżastin 7 maja 2011, 14:32
"pędziła krew wszystkimi żyłami" Czy krew może któreś z żył pomijać?

W tytule suma, a w puencie wychodzi różnica.

Nie widzę tu nic prawdziwego, ani odkrywczego. Ostatnia dobija całość.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 7 maja 2011, 20:53
no jak się pożądanie zsumuje, apogeum przejdzie, to się odechciewa i różnice wychodzą. ale słabo to wszystko zapisane, po najmniejszej linii oporu. ico.cate czytaj dużo poezji.
przysłano: 6 maja 2011 (historia)

Inne teksty autora

***
ico.cate

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca