Literatura

wiesz, ktoś kazał mi się rozpisać i to zmusiło mnie do zaśmiecania Internetu moim nudnym, dennym życiem (wiersz)

Krystian T.

pisany na niemocy, domaga się konstruktywnej krytyki.

przysiadłem cicho, jak zwykle każą przysiadać
spoceni wuefiści niewinnym dzieciom. każą także
bez umiaru napierdalać w piłkę, aż któryś
wyrośnie na sprawcę, bandytę czy oprawcę
(szczegóły są mało ważne, szczegóły
zabijają z zimną krwią).

 

przysiadłem więc cicho, jak kiedyś kazano
i bacznie obserwowałem dwóch chłopców, z których
jeden miał perspektywy, a drugiemu wypadły po drodze
wszystkie dobre myśli, bo miał dziurawe kieszenie,
a patologia nie nauczyła się jeszcze zszywania ran ciętych.
 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Figa
Figa 29 maja 2011, 23:42
w zasadzie w tytule umieściłeś całą treść i puentę.
sin∞ger
sin∞ger 30 maja 2011, 00:35
Krystek, Ty weź się nie spinaj i jak masz niemoc, to po prostu nie pisz. pomarudzisz i przejdzie, zresztą i mniej człowiek pisze tym jest zdrowszy!
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 30 maja 2011, 14:22
Taki wiersz o niczym Ci wyszedł. Wlatuje jednym okiem a drugim wylatuje.
Arachne
Arachne 30 maja 2011, 17:35
nnnnnie ma tu niczegooooooo?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 30 maja 2011, 21:26
najlepiej przy niemocy zapisywać myśli, a po czasie do nich zajrzeć, może chociaż niektóre się przydadzą. tymczasem, no co ja mam ci więcej od poprzedników powiedzieć?

jak się rozpisywałam przed licencjatem, to w wordzie było mnóstwo wulgaryzmów i marudzenia, ale przecież nie załączyłam tego do pracy wysłanej promotorowi :P
Radosław Kolago
Radosław Kolago 31 maja 2011, 10:18
Oho, a to o mnie mówią, że jestem malkontentem i użalam się nad sobą ;]

Tytuł pierwsza klasa, propsuję.
Ce.
Ce. 2 czerwca 2011, 18:08
stay calm and listen to led zeppelin
Krystian T.
Krystian T. 2 czerwca 2011, 18:09
po polsku/niemiecku bitte.
przysłano: 28 maja 2011 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca