Literatura

czekając na śmierć (wiersz)

Ena Kielska



zdarza się tak
że nie ma co z rękami zrobić
wkłada się je do kieszeni
lub zapala papierosa
drapie się w możliwych
do podrapania miejscach
lub zabija

 

i dla nóg szuka się zajęcia
na betonie błocie i trawnikach
prostuje się je i zgina


oczy mają się najgorzej
 

 

 

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 18 czerwca 2011, 19:31
To tak można całe życie czekać i tym wszystkim przebierać. Pozornie oczy mają najmniejszą możliwość i do tego są uzależnione od głowy, szyi, żeby móc dotrzeć do wybranego punktu. Ale mają coś więcej: mogą patrzeć, wchłaniać świat do wewnątrz, a to wszystko na odległość.
enakin
enakin 19 czerwca 2011, 11:45
no właśnie :)
Izabella Kas
Izabella Kas 20 czerwca 2011, 15:57
oczy mają się najgorzej - faktycznie, nawet gdy je zamknąć widzimy wyobraznią.
anastazja
anastazja 21 czerwca 2011, 17:25
Czasem gęba. Niektórzy całe życie jej nie zamykają, nawet po śmierci.
Dobry wiersz.
przysłano: 14 czerwca 2011 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca