Literatura

nie dogodzisz (wiersz)

KasiaPe!


Zbyt cicho na krzyk

Zbyt wolno na bieg

Zbyt smutno na radość

Zbyt dobrze choć i tak źle

 

Nigdy nie dogodzisz

Nieważne jakbyś się starał

Nigdy dość i nigdy tak

jakby tego chciał ów co kocha

 

Zbyt głośno na szept

Zbyt szybko na spacer

Zbyt wesoło na smutek

Zbyt dobrze choć i tak źle

 

Intensywnie się wpatrujesz

Intensywnie całujesz

Krępujesz

 

Głowa pełna myśli

Myśli nie o Tobie

I choć zdajesz sobie z tego sprawę

Nigdy nic nie powiesz

 

Rozmowa każda o tym samym

Błaha i trywialna

Niepotrzebna

 

Choć starasz się

Choć myślisz całe noce i dnie

Nigdy nie dogodzisz

Nigdy doceniony nie zostaniesz

Nigdy szczęśliwy nie bedziesz

 

Próbuję zniwelować

Próbuję zahamować

Próbuję lecz nie udaje się

 

Jesteś lekarstwem

Medykamentem na zapomnienie

na ból udrękę i cierpienie

 

Nigdy dość i nigdy tak

jak tego pragnie ów co kocha


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Radosław Kolago
Radosław Kolago 18 czerwca 2011, 22:30
Uuu, już tytuł źle wróżył, nie pomyliłem się.

Wiesz, w porywach może to śpiewać Gosia Andrzejewicz.
Figa
Figa 19 czerwca 2011, 00:23
Zgadzam się z Radkiem. Trudno to ocenić
estel
estel 19 czerwca 2011, 13:38
Materiał na podrzędny, popowy hicior, jak na przyśpiewki takie przystało - bez polotu.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 19 czerwca 2011, 23:37
Oj, nie. Nie.
Marcin B.
Marcin B. 20 czerwca 2011, 23:54
Oj tam, gadacie : D
przysłano: 18 czerwca 2011 (historia)

Inne teksty autora

NIC
KasiaPe!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca