Literatura

przed świątynią grabieżców (wiersz)

komisarz


a figa
nie czekała
musisz obejść się smakiem
kiedy ktoś inny przy stole dzieli jej płody

 

niech już nikt nie spożyje z ciebie owocu
bowiem nie potrafisz się przystosować do pory
w której przychodzi zbawiciel nie panując nad sobą

 

głodny masz czas aby powywracać stoły bankierów i sprzedawców gołębi
w domu i w świątyni bogów nikt już nie rzuca gałązek oliwnych pod nogi


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Radosław Kolago
Radosław Kolago 28 czerwca 2011, 22:27
No Figa nie lubi czekać :)
komisarz 29 czerwca 2011, 07:58
już poprawiam :)
komisarz 29 czerwca 2011, 08:01
dodałem głodny w trzeciej strofie dla wskazania adresata
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 1 lipca 2011, 20:07
i tu mi biblijne odniesienia odpowiadają...
przysłano: 28 czerwca 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca