Literatura

W cieniu (wiersz)

beezle


Stałem się Twoim więźniem
Fragmentem snu przewlekanym nićmi zwątpienia.
Ruiny Twoich zdań ścielą gęsto przestrzeń między nami
błagając szeptem o chwilę zapomnienia.

 

Ogień pali moje wnętrze, nie pozwala zasnąć
Twoje spojrzenie kusi, jednak znów
o zmierzchu rozpocznie się taniec Cieni
który zakończysz niepewnym krokiem

Zapomnimy o sobie, staniemy się znów obcy
a nasze drżące głosy umilkną w klepsydrze czasu
jak ostatnim razem, gdy uciekłaś w popłochu

 

Nakarmiłaś mnie cierpkim smakiem szczęścia,
targanego samotnością. Teraz odwracasz się plecami
a ja odbijam się od ścian szukając zaspokojenia.
 


niczego sobie 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 15 sierpnia 2011, 12:32
Ty masz całkiem ładne myśli, ale trzeba by jednak je uporządkować, odciążyć przynajmniej pod względem kilku banałów. Przede wszystkim trzeba uważać na metafory dopełniaczowe, które poza ładnym brzmieniem nie niosą żadnego sensu i są tylko zapychaczem albo to metafory dopełniaczowe zbudowane na nazwie uczucia/emocji.

W takiej, jak powyższa, formie tekst mimo wszystko męczy i nie chce się zlepić w całość.

Pozdrawiam
beezle 15 sierpnia 2011, 13:25
Masz rację, po ponownym przeczytaniu faktycznie widzę problem. Jest dokładnie tak, jak piszesz.
Hekate 11 września 2011, 18:46
:(
przysłano: 10 sierpnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

Lock
-
reklama
Galathea
Bezlad
Galathea
Spacer
Galathea
Spełnienie
Galathea
Czarna rozpacz
Galathea
Smutek Życia
Galathea

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca