Literatura

blok (wiersz)

upsK

po dłuuugiej przerwie

 

 

 

- rym do piętno?

 


3.

 

pan wiesiek choć to banalnie brzmi
miał wielką wadę
zbyt często kroiło mu się serce

 

najgorzej było w teleturniejach bo gdy ktoś przegrywał
pan wiesiek nie spał przez tydzień

 

tylko siedział
i płakał

 

patrzył w ekran


2.

 

ona
ubrana w długi sweter chodziła boso
była czystsza od czystej
cudniejsza od wody z lichenia

 

ale zbyt mocno kochała

 

poetów

 

1.

 

tutaj było zimno

 

tapeta oderwała się pod ciężarem grzyba
jedyna forma obecności - krzesło
przypomina żołnierza tylko że bez rąk i nóg

 

więc tym bardziej przypomina żołnierza

 

0.

 

królestwo szczurów: podarowany plankton
dzięki ci za to pokładane w alejach
na ławkach przez ludzi o kształcie parasola

 

filtrujących nosem powietrze
śmiejąc się jakie to ono słabe
dzięki ci za to

 

w kaplicach na ołtarzach twarze o lekkim uśmiechu
jakby same zdradzały że nie ma innego wyboru

 


jak klęknąć 

 

 

.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kamil kwidziński
kamil kwidziński 15 sierpnia 2011, 02:16
3, 2, 1 - proste obrazy. I miło, że potrafisz takimi operować, bo to duża frajda dla wyobraźni czytającego. Po prostu niewielu tak potrafi. Dlatego.
ew
ew 17 sierpnia 2011, 19:22
Podoba mi sie przeplatanka motywów religijnych i najbardziej ujęła mnie ta bosa z drugiej części, Całość jest naprawdę świetna, wieloobrazowa i poruszjąca wyobraźnię.
przysłano: 14 sierpnia 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca