Literatura

życie to smutna gra w zbieractwo (wiersz)

Wiktor Smol

jestem człowiekiem z krwi i kości, i z gliny nie nadającej się do formowania

na ostatnim groszu

za nie cały tysiąc

poszła z nim w tango

choć nie chciał przysiąc

że będzie wierny

jak pies

z podkulonym ogonem odszedł

w jednym z tysiąca okien

zostawił jej twarz

i oddech

wciąż jeszcze słyszy

dlaczego

błądzące w gąszczu betonowych ścian

echo

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 25 sierpnia 2011, 09:30
Ja mam trochę wrażenie - zwłaszcza na początku - że to przegląd piosenek Budki Suflera. O ile tytuł tekstu jest świetny, to kurcze... sam tekst wypada blado. Może czasami niedobrze jest się rozdrabniać na kilka średniaków, a trzymać więcej dla dobrych i świetnych tekstów, które miewasz? Tak sobie głośno myślę.
Wiktor Smol
Wiktor Smol 25 sierpnia 2011, 15:00
Wiem, całościowo wypadam blado w zestawieniu z tutejszymi Twórcami.
A Twoje wrażenie - jest mylne Justyno, niestety.
Nie mam zwyczaju omawiać, "co autor miał na myśli", uważam, że jeśli tekst się podoba, to każdy ma prawo go objechać z góry w dół i po wszystkich piętrach tekstu zostawi napis - do dupy!
Pozdrawiam
Wiktor Smol
Wiktor Smol 25 sierpnia 2011, 15:21
Zapomniałbym. Justynko nie trzeba się ze mną cackać - nie podoba się wywal na 'śmietnik'. Tyle.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 25 sierpnia 2011, 17:15
Tytuł jest nawet zachęcający. Ale wiersz, jak dla mnie, zupełnie niedopracowany.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 25 sierpnia 2011, 18:20
Bleee... tylko nie Justynko, bo to działa na mnie jak zapalnik. Mnie nie chodzi o cackanie, a o rozmowę. Nie jesteśmy na wojennym froncie, więc możemy sobie porozmawiać o tych tekstach, jeśli nie tobie i nie mnie, to a nuż komuś innemu się te rozmowy przydadzą.
Wiktor Smol
Wiktor Smol 25 sierpnia 2011, 21:32
Zapamiętam, nie wiedziałem że zdrobnienie żeńskiego imienia może być początkiem konfliktu, a nawet III wojny. Z Waszą decyzją się nie zgadzam. Proszę mi wskazać wszystko, co jest nie tak w tym tekście, że musiał zostać zepchnięty do niedopuszczonych.
przysłano: 17 sierpnia 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca