Literatura

*** (wiersz)

[RainMaker]

Inne Światy
Za kratą bluszczem utkaną
Twarz schowam policzkiem do rdzy
Przyrosłym przez chwilę krótką
Ukryję się w ogrodzie
Za wielkim domem z cegieł
Pod żywopłotem i czasem

Tak minie dzień i drugi
Na dziecięcej w chowanego zabawie
Pośród krwistych kolorów
Jesieni przemijania
Potem zasnę spokojnie
Parasolem z paproci kołysany

A sen będzie piękny
O ludziach
Innych światach
I o samotnym dumaniu




słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 lutego 2001

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca