Literatura

O Polsko płaczę kiedy idę twoimi ulicami (wiersz)

elffi

ludzie tutaj zatykają uszy
żeby nie slyszeć jak niebo płacze
i zaciskają powieki by nikt nie zobaczył
jak dużo pod nimi łez

kraju mój tonę w twoim błocie i zagranicznym kiczu
kiedy ubierasz się w amerykańską flagę
i mizdrzysz w różowym lusterku
robiąc miny popowo-plastikowych piosenkarek

ludzie tutaj mocno zaciskają powieki
żeby nie widzieć tych pań
które nie mają zębów i proszą o jedną złotówkę

nienawidzę cie polsko
tutaj nawet gwiazdy spadają z zamkniętymi oczami

słaby 22 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 lutego 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca