Literatura

stacja księżycowa (wiersz)

Tajm

połączenia międzyplanetarne
rozdmuchują wspomnienia
nie mam
i nie chcę
synapsy istnienia
zamazała się granica
między mną
a

panem wszechświatem
krawatem
mną
promem kosmicznym
Tobą


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 20 września 2011, 18:14
Ten tekst jest jakiś... dziwny. Niby sentymentalny trochę, a tu nagle ten pan wszechświat i krawat i robi się kuriozalnie.
Tajm 21 września 2011, 00:45
ale ja jestem kuriozalny, dadaiści wysłali mnie w przyszłość. Podróż w wehikule odmienia człowieka. miałem przekazać kilka ważnych informacji... ale znam tylko język dada.

bardzo dziękuję za komentarz i za zainteresowanie się skromnym dziwakiem, lecz dżentelmenem.

pozdrawiam czas
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 21 września 2011, 18:43
Dadaiści powiadasz, w podróż Cię wysłali :) A to ciekawostka. Opowiadaj zatem koniecznie, co u nich słychać!
Tajm 22 września 2011, 18:35
Najwięcej rozmawiałem z Hansem R., dużo się od niego nauczyłem. Przenieśli mnie w momencie kiedy już można było poczuć nadchodzące zmiany. Mimo że wiedzieli, dadaiści, że ruch-nieruch długo nie jest w stanie istnieć, wielu rozstawało się z nim z pewnym smutkiem. Jedyni ludzie z którymi piłem wódkę.

pozdrawiam czas
Dżastin
Dżastin 26 września 2011, 20:03
Gdzie ja te synapsy i połączenia międzyplantarne czytałam...
estel
estel 26 września 2011, 20:13
Ej, ja się zgadzam! Też już nie wiem co jest kim, kto jest czym i którędy na górę.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 26 września 2011, 21:39
To niby ma sens, takie wyolbrzymianie dystansu między ludźmi, który wcale nie musi się liczyć w miarach odległości fizycznych. Tylko czasem te synapsy, trochę więzi jak pępowina, potrafią połączyć te odległości w jakichś przebłyskach. Czy to jednak wystarczy?

Brakuje tu jednak czegoś mocniejszego, brakuje kręgosłupa, do którego można by te słowa przyczepić i stworzyć szkielet.
Tajm 28 września 2011, 09:34
dziękuję

pozdrawiam
przysłano: 19 września 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca