Literatura

zapytasz kiedyś dokąd zmierzają (wiersz)

Paweł P. Michalak

zapytasz kiedyś dokąd zmierzają
dni kolorowe z nadejściem zimy
a ja odpowiem że w nasze miejsca
tam gdzie spędzamy wspólne chwile
zapytasz kiedyś gdzie się ukrywa
słońce i gwiazdy gdy niebo milknie
a ja odpowiem że w naszych sercach
by nam rozjaśnić rozłąki czas
zapytasz kiedyś czy pójdę z tobą
tam gdzie nie ma słów ani bólu
a ja odpowiem że zamknę oczy
by nie pamiętać bez ciebie życia
zapytasz kiedyś czy ja cię kocham
a ja odpowiem że taka ma rola
zapłaczesz wtedy
a ja zapytam dokąd zmierzają
sny czarno-białe z nadejściem nocy
popatrzysz na mnie
a ja powiem kocham cię...


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca