Literatura

DR. EAM (wiersz)

Jakint

dla utrzymania równowagi przysłowiowy yen robi dziurę w young
następnie pakuje go w fotonowy worek by łatwiej absorbował ciepło
tego świata wraz z jego grzechami i powierza go mnie

 

doradcy pokuszeń niejednostajnych mieszkającemu w tranzystorowym
oborniku nad uchem melodyjnie zwiniętym w spiralę o którą panna

z dzieckiem powitym pod wiaduktem z cieni toczy batalię z wielką słotą

 

mam trzy palce i wskazuję kto powinien wisieć twarzą do Jupitera
a kto w kolejce po cynamon z rozżarzonym węglem w butonierce
winien dać sobie antyaureolovy codzienny prywatny spokój

 

(...)

 

topi się powoli moje berło z czekolady topią się powoli moje sny
a każdy z nich ma sierść niezwykle podatną na miłosne wolty

bez zapachu jak oderwana płetwa co sens nadaje pustej plaży


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 16 listopada 2011, 09:48
Cieszę się, że jesteś :)
Co do tekstu: mam wrażenie, że strasznie dużo tu wszystkiego, różnych motywów, różnych pól semantycznych, co robi w mojej głowie poważne zamieszanie. Ale wrócę jeszcze i pomyślę, na razie trzeba opróżnić kubek z płatkami.
Artymowicz anDUCH
Artymowicz anDUCH 16 listopada 2011, 16:58
świetny ! niesamowity !

obiecuję czytać jedną strofę dziennie i uczyć się interpretować jeszcze lepiej :)
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 16 listopada 2011, 20:59
*następnie
Jakint
Jakint 16 listopada 2011, 21:37
JDB - w mojej podobnie. Z braku dziennego światła od kilku tygodni, takie rzeczy się dzieją że cieżko udziwgnąć. :)

Artymowicz - trzymam za słowo. ;)

Tomek - w straży. I dobrze. Dzięki.
Jakint
Jakint 16 listopada 2011, 23:52
* na. Za JG powiem he he he.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 17 listopada 2011, 20:52
Zostałeś wampirem?
Jakint
Jakint 17 listopada 2011, 22:41
Coś w ten deseń. :)
przysłano: 16 listopada 2011 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca