Literatura

sen na jawie (wiersz)

rafaaa

chciałbym dostać kredyt na życie i w razie niepogody cofnąć czas
stanąć na środku autostrady ludzkich spojrzeń i wyrzec się siebie
wydać ostatnią monetę na miękki pocałunek kobiecej duszy
sprawić by wszystkie moje członki stałyby się narzędziami działań
wyjechać na pola zielonej trawy i snuć plany na wieczność
w końcu dać z siebie mnie całego i nie martwić się o resztę
żyć jak malowany ptak na skraju oceanu nieskończonych myśli
natknąć się na deszcz łez i odsączyć z nich gorycz i sól
odskoczyć od szarych barw i złapać trochę koloru
strawić całą złość i odetchnąć powietrzem radości
cały smutek i żal wysadzić w beczce z prochem
znaleźć się wśród pięknych okoliczności błękitnego nieba
całować nagie ciało pięknej kobiety otulonej w ciepłe lato
odszukać swoje miejsce w ciemności tęsknoty za nieznanym

 

albo zapomnieć o tym wszystkim i wyjść przez okno nocy,
zamknąć za sobą pamięć i wyrzucić klucz w czarną otchłań.
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 23 listopada 2011, 09:55
ojoj, miękki pocałunek kobiecej duszy, ocean nieskończonych myśli, deszcz łez, powietrze radości itd. itp. wiersz uszyty niemal wyłącznie z fraz, które powszechnie uchodzą za poetyckie, co skazuje czytelnika na dryfowanie po jego powierzchni bez nadziei, że pod nią kryje się cokolwiek wartego zauważenia
przysłano: 22 listopada 2011 (historia)

Inne teksty autora

moment
rafaaa
w środku
rafaaa
ucieczka
rafaaa
za piękno
rafaaa

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca