Literatura

straciłem wiarę (wiersz)

Paweł P. Michalak

straciłem wiarę
w banalne marzenia
spełniło się kilka
kilka odeszło
nie mam ochoty
nie mam już siły
by walczyć z wiatrem
i krzyczeć w lesie
choć drzewa słuchają
milczeniem echo
mi odpowiada
giną zwierzęta
spadają gwiazdy
płaczą pomniki
twórców historii
lecz w proch się obrócą
nim minie chwila
przez sen zniszczone
ten najpiękniejszy
nazwany życiem


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca