Literatura

FORMACJA REAKTYWNA (wiersz)

Jakint

bezbronność przyciąga
dlatego małe koty topi się po porannej mszy żeby mieć zadatek
na przyszłe odpuszczenie grzechów
piąty poziom - zombie zwykle zaskakuje mnie w ogrodzie przy fontannie
chipsach i umorusanym biurku z dykty nie do przełknięcia

 

węzły chłonne to tylko zauroczenie
kiepskimi filmami w których bohaterowie noszą gogle z pleksy
plakat nad łóżkiem przedstawia norweskiego wojownika ninja
każdej nocy podgląda moje sny

gdy śpię twarzą do poduszki

 

krzywa przegroda nosowa
nareszcie poddana zostanie korekcie


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 3 stycznia 2012, 21:46
W trzech pierwszych wersach ciekawą myśl uchwyciłeś.

Dalej ciągniesz historię trochę poezją, a trochę prozą. Słowa łączące to pewnie: dykta, węzły chłonne, przegroda nosowa, korekta.

Nie mam uwag.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 7 stycznia 2012, 16:31
A mnie to się tak pomyślało przy tym tekście, że jak z człowiekiem coś nie tak, chory jest albo ma jakieś defekty, to zaraz pcha się w popkulturę - gry, filmy, plakaty, ale wszystko jest przecież usprawiedliwione, odpracowane za wczasu.
Blandyna
Blandyna 9 stycznia 2012, 14:15
że mogę wszystko tak jak z poprzedniego wiersza, choć za to mam pięścią w nos, ale po grzechu?
afronautix
afronautix 10 stycznia 2012, 08:06
bardzo lubię TAKIE
przysłano: 2 stycznia 2012 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca