Literatura

Wiersz poetą (wiersz)

wystarczy janek

Jestem wierszem dla Ciebie

I muszę wyznać –

Głupio mi w tej papierowej…

Literalności.

 

Znieważam i rozgniatam,

marnuję - niewinność kartek.

Ledwo tknięte piórem,

spadają w otchłań kubła.

 

Zostawię Ci trochę miejsca,

na to, co tylko zechcesz.

Sama biegle mną władasz.

O tu:

 

 

 

 

 

 

 

Bo nie wiem czy lepiej Ci w kwiatach,

czy w kościsto – szarym popiele,

choć chciałbym.

 

Jedno drugiemu bliskie.

Kwiaty na grób,

popiół na – wóz.

 

Może nim się rozsypię…

Podkwiecę wierzchem -

Będę lepszym wierszem.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Blandyna
Blandyna 1 lutego 2012, 19:02
A czemu "O Tu" takie wielkie, że przewijać trzeba?
-------------------- Wyobraźnia mi poszła.....
wystarczy janek
wystarczy janek 1 lutego 2012, 19:48
to te wszystkie reklamy i układ strony, jak wiersz się podoba, to przewijałbym co raz więcej, licząc na kontynuację ;] a jeśli to jego wada, niestety, nie ma ideałów. generalnie polecam papier ;D
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 12 lutego 2012, 17:27
eee, jakoś nic tu nie mogę znaleźć oryginalnego
przysłano: 1 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

EWOLUCJA
wystarczy janek
jednorazówka
wystarczy janek
Od narodzin po upadek
wystarczy janek
Dola latarni(ka)
wystarczy janek
Tajemnica nory podziemnej
wystarczy janek
Kolejna dobra noc
wystarczy janek
Miłościan
wystarczy janek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca