Literatura

To nie wróci (wiersz)

ninja455

Mam parę wierszy i jeden z nich postanowiłem tu umieścić. Liczę na waszą wyrozumiałość przy ocenianiu :)


Nasza młodość zawsze wieczna,
gdy o sobie pamiętamy,
kiedy nasze wspólne chwile
przy kolacjach wspominamy.

 

Czasem łzy też w oczach mamy
i mówimy – to nie wróci!
Nikt nam tego już nie zwróci.

 

Teraz, gdy jesteśmy starzy,
wieczna młodość nam się marzy,
lecz jesteśmy tylko ludźmi
tamte chwile to historia,
każdy kiedyś świat opuści,
i wypowie – to nie wróci!
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 5 lutego 2012, 18:25
o rany, jakie rymy upiorne
ninja455 6 lutego 2012, 07:55
jakoś tak mi naszło ;D
lubię pisać wiersze rymowane.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 lutego 2012, 14:08
Wiersze rymowane nie są złe, naprawdę. Problem nie tkwi w formie, a w wykonaniu - to przez "częstochowę", rymy gramatyczne zbijają z poziomu.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 6 lutego 2012, 14:45
Właśnie, właśnie: "pamiętamy - wspominamy", "wróci - zwróci" to nie brzmi fajnie.
ninja455 6 lutego 2012, 16:36
wezmę to pod uwagę, gdy będę ponownie coś tworzył ;)
przysłano: 5 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

Tren katyński
ninja455

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca