Literatura

Trzydziesta siódma minuta (wiersz)

RattyAdalan

metafora wagi piórkowej
uderza wprost
jesiennym upadłym liściem

 

patos zbiera zęby

z udawaną dumą podciąga
wypełnione strachem spodenki

 

runda ostateczna

 

cios poniżej pasa

atrament uwypukla zażartość
stopy przylepiają się do ringu

 

zwierzęce krzyki z widowni

 

gra wstępna zakończona

czas przejść do ataku
odliczanie

 

patetyczność wbita w ziemię


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 22 lutego 2012, 22:58
A wiesz że jest nawet taki poeta nawiązujący do boksu? Krzysztof Szeremeta się nazywa.

U Ciebie jest to oczywiście dużo prostsze. Myślę że warto jeszcze nad tym tekstem posiedzieć. Pochować niektóre słowa np. ,,upadłym'',,patos'', ,,patetyczność''... a zostawić to, co najważniejsze. Może nawet spróbować rozpisać od nowa. Bo metafora ciekawa.
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 28 lutego 2012, 16:27
będę kolokwialny i niemerytoryczny
ale to:

"patos zbiera zęby
z udawaną dumą podciąga
wypełnione strachem spodenki"

jest zajebiste :)
przysłano: 8 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

Oratio vincta*
RattyAdalan
Autoafirmacja
RattyAdalan
Gdy rozum śpi...*
RattyAdalan
Medicine
RattyAdalan
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca