Literatura

"zapis" (wiersz)

Evit-ka

notowanie paznokciem
skrzypiącym po szybie
fizycznych i metafizycznych dolegliwość
ku pamięci bólu

 

nabazgrywanie ledwo widocznym ołówkiem
na papierowej zakupowej torbie
lęków zasadnych i urojonych
dla zbawienia strachem

 

przelewanie na powierzchnię
kratkowanego zeszytu
długopisowych zawijasów
zmyślnej ucieczki w... może do...

 

pisanie wytwornym piórem
po kredowych karkach sztambucha miłosnych wierszy
w których nic nowego
a wszystko odkrywcze

 

sztuka stawiania umownych znaków
we względnych sprawach
z wewnętrznego przymusu
mimo że bez przekonania

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca