Literatura

nieporodzenie (wiersz)

Kasia Czyżewska

po przecinku

 

patrzyłam z bólu jak z góry
toczy się i kształtuje
wszystko mniejsze
cokolwiek nieprzytulne

 

...
czego nie potrzebuję
dymy na wiosnę
okadzanie sadów
żeby się urodziło
żeby nie odumarło
...


jakby przed chwilą ktoś wyszedł
jeszcze ciepłe
może wróci
podniesie we mnie rękę
jak krzyk cienki płaszczyk na wiosnę
zawiesi


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 21 lutego 2012, 16:26
Właściwie tylko te ,,patrzyłam z bólu'' jakieś niezgrabne mi się wydaje. No i ogonek w ,,sie''.

Więcej uwag nie mam, bo tekst na poziomie, komunikatywny. Podoba się.
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 21 lutego 2012, 17:42
"nieodumarło" to już chyba nadmiar dobrego.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 21 lutego 2012, 22:20
Witam. odumieranie jakoś zawsze bardziej mnie przekonywało niż zwykłe rozstania.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 21 lutego 2012, 22:54
Ja tam może nawet nie tyle myślę... tekst po prostu poruszający. I to szczególnie dzięki tej postrzępionej formie, niewypowiedzianej do końca myśli. Czasem to, co milczące jest o wiele wymowniejsze.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 22 lutego 2012, 09:57
witaj:)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 lutego 2012, 17:32
Łapka. Dawno cię nie było!
Figa
Figa 24 lutego 2012, 22:25
Jeeeeej Kasia Czyżewska!
przysłano: 21 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

dom
Kasia Czyżewska
***(przechyliła się)
Kasia Czyżewska
***
Kasia Czyżewska
notatki z separacji
Kasia Czyżewska
notatki z wizji lokalnej
Kasia Czyżewska
notatki z astronomii
Kasia Czyżewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca