Literatura

postny pisandryk (wiersz)

Kuba Nowakowski

dinozaury zdechły z nudów ile kurwa można czekać na spielberga
nie o gadach śpiewać chcę jednak ale o niedoczekaniu moim wielotonowym
a tyczy się ono dnia w którym przez pomyłkę użyję jej szczoteczki
i będzie mi z tym swojsko a nawet nieco kowbojsko bo jak wiadomo
kowboje są wbrew holiłuckim wariacjom na temat domatorami
takim też chcę być i ja w domu zapchanym wolną przestrzenią

 

wiosną gdy bałwan straci zdolność stróżowania spity przez krokusy
pójdę z właścicielką swojskiej choć nie mojej szczoteczki na przechadzkę
dookoła wsi szykującej krochmal i wielkanocne rekwizyty
jaja zające obrusy kręcone majonezy czyli to co czyni zmartwychwstanie
możliwym do przełknięcia bo wiadomo od wieków że dobrą nowinę
najłatwiej głosi się z pełnymi ustami

 

a ja i ona spotkamy go podglądającego sioło przez dziurę w odgrodzeniu
od obietnicy od radości od złotych ulic

 

z nudów zdycha gad
człowiek tylko z wyboru
 


wyśmienity 12 głosów
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Żygadło 22 lutego 2012, 17:13
Kocham ten Twój Disneyland. Kolejny raz Kubo - świetny, dopracowany i wyczuty tekst. Duży chłopiec. Kowboj!
Marzena P.S.
Marzena P.S. 22 lutego 2012, 22:53
Ja pierniczę, jak przestanę się bawić początkiem, to wrócę po koniec! Świetne!
whitehair
whitehair 26 lutego 2012, 18:50
Przy takim tekście nawet gad, choćby bardzo chciał, nie zginie z nudów;-) Oto mamy poezję męską, prawdziwie śmierdzącą prawdą. Ukłony!
przysłano: 22 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca