Literatura

więźniarka (wiersz)

Evit-ka

zamknięta
we własnej skórze
w łamliwej czaszce
w za wielkim domu

 

zaryglowana
w bezładnych myślach
ukrytych strachach
dociekaniu niepotrzebnym

 

ucieka
przez słowo
przez zdanie
przez wiersz – jak przez dziurkę od klucza

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca