Literatura

Conscientia (wiersz)

leczo

Moje sumienie coś ukrywa
Nauczono je.
Gdzie

                 

     nie ma
     milczy - gryzie, lecz samo jest głupie
     czucia odbiera

   

     znęca
     wzbudza i wygasza

 

Gdzie, jak nie w sobie!


                                      - jedną staje się częścią


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Blandyna
Blandyna 6 marca 2012, 11:18
Witaj
Moje sumienie
też coś ukrywa i milczy, ale CZUCIE odbiera.

Leczo wielosmakowe... ale czemu tytuł nie jest po polsku?

Będę do Ciebie wracać.
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 15 marca 2012, 12:18
odbieranie "czuć" - co najmniej przekombinowane. z cyklu - powszechny, zapatrzony w siebie podmiot liryczny. samo uczestniczenie w tym nurcie to nic złego, ale już to, że efekt nie daje żadnej satysfakcji - cóż...
przysłano: 6 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

On(a)
leczo

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca