Literatura

* * * (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

30 listopada 2011, 10:34:43

dzisiaj wśród neuronów panowało przygnębienie
obchód rozpoznał obniżenie nastroju u większości dendrytów i synaps
domyślam się że boją się farmakologii lub perswazji
na tyle długo aby doszło do przerysowania nieszkodliwych doświadczeń
wiem że teraz nie mogę kłamać i muszę werbować przeciwciała


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Wiktor Smol
Wiktor Smol 24 marca 2012, 09:20
Przypomina mi to klimat filmu: "Lot nad kukułczym gniazdem"
Obserwacja własna, czy też bardziej wiwisekcja?
Pozdrawiam
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Miałem swoje "One Flew Over the Cuckoo's Nest", chociaż nie byłem Randle'm Patrickiem McMurphym, może trochę Bromdenem...
smykusmyk
smykusmyk 24 marca 2012, 11:49
Bardzo mi się ten tekst podoba, ma "to coś". Szkoda tylko, że bez tytułu...

Pozdrawiam.
anastazja
anastazja 24 marca 2012, 21:37
Gdybym ja taki tekst napisała? - zadowoliłabym opiekunów.
smykusmyk
smykusmyk 24 marca 2012, 23:57
Musiałabyś mieć nick Voyteq Hieronymus de Borkovsky ;)

Anastazjo, weź głęboki oddech i wrzuć na luz.
To co uskuteczniasz można by zacząć podciągać pod stalking, a to karalne ;)

Troszkę dystansu nie zaszkodzi :)
Życzę Ci pogody ducha i jednak troszkę więcej rezerwy do siebie i - co najważniejsze - otoczenia :) Opiekun też człowiek i ma prawo do swojego zdania jak każdy inny użytkownik na stronie, nieprawdaż?

Przepraszam Voytku, że spamuję u Ciebie pod wierszem.

Pozdrawiam serdecznie.
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Pozdrawiam Cię, Anastazjo...! Pozdrawiam Cię, Smykusmyk...!
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 27 marca 2012, 16:26
ja oczywiście muszę się przyczepić: a nie można by tego - "obchód rozpoznał" jakoś inaczej? strasznie mnie takie figury odrzucają
ale poza tym, to rzeczywiście świetny tekst
anastazja
anastazja 27 marca 2012, 17:42
O matko kościoła! - smyku, akurat to nie było złośliwe, przysięgam. Chciałabym kiedyś napisać taki wiersz, żeby się opiekunom spodobał, bez żadnych podtekstów smyku-smyk?

Pozdrawiam:)
przysłano: 24 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca