Literatura

Przed grudniem (czytane w obie strony) (wiersz)

Rita

u wezgłowia godziny odprawiają kazania

w dolnych partiach ciała ciężar

stroi sobie żarty z ołowiu

 

strugając wariata burza w mózgu rzuca na kolana

przepowiednią rychłego końca

 

między piersiami niepokój przysparza kłopotu

z oddechem

świat nadal się kręci 


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Sirocco
Sirocco 31 marca 2012, 21:52
Brawo! Lubię żonglerkę. Doskonale bawisz się słowem ( tu również odniesienie, do innych Twoich utworów. Nie jestem na tyle zdeterminowany, by przeczytać je wszystkie:))."świat istnieje póki my żyjemy" - wymuszony koniec, który jest banałem. Ale i tak mi się podoba całość.
Dziękuję za przeczytanie moich tekstów.
sirocco.
Rita 31 marca 2012, 22:29
Sirocco - ale niespodzianka!
Dziękuję,za wizytę:)

Tak, podzielam Twoje zdanie - koniec do przemyślenia , więc myślę...

Pozdrawiam:))
Cezary Rajpert
Cezary Rajpert 2 maja 2012, 18:10
Podoba mi się ten
przysłano: 31 marca 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca