Literatura

O Wywrotowym zlocie i pogodzie (pantum jak miało być) (wiersz)

Figa


Taką wam powiem krótką historię,
o tym, co się na wywrotowym dzieje zlocie:
Kiedy Wywrotki wypuszczają się w górskie wąwozy,
- Ewa krzyczy żeśmy wszyscy chorzy.

 

O tym, co się na wywrotowym dzieje zlocie:
Gdzie nawet w maju śnieg spaść może!
- Ewa krzyczy żeśmy wszyscy chorzy,
bo nie ma na leki refundacji na Wywrocie.

 

Gdzie nawet w maju śnieg spaść może!
Zaklinam cię pogodo! Daj słońca trochę,
bo nie ma na leki refundacji na Wywrocie.
A przecież poeci i malarze są teraz w modzie.

 

Zaklinam cię pogodo! Daj słońca trochę,
Nie wiatru, nie deszczu, ani szumu w głowie!
A przecież poeci i malarze są teraz w modzie,
nie mogą się przeziębić, ni kichać nie - na zdrowie.

 

Nie wiatru, nie deszczu, ani szumu w głowie!
Kiedy Wywrotki wypuszczają się w górskie wąwozy,
nie mogą się przeziębić, ni kichać nie - na zdrowie.
Taką wam powiem krótką historię. 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 12 kwietnia 2012, 20:21
Błąd logiczny w 5 i 7 wersie. Nie ma możliwości ani opcji ani wariantu, że "Ewa krzyczy". To jest ewidentne wprowadzanie w błąd czytelnika, podlegające karze pozbawienia wolności na czas zlotu Wywroty 2012. Pozwana zostanie pociągnięta do odpowiedzialności z dniem 28 IV 2012.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 12 kwietnia 2012, 20:35
Haha... Figa, no co ty, Ewa na nas krzyczy? to by musiało pójść z góry, a nie w cycki ;D
Figa
Figa 12 kwietnia 2012, 20:36
Nieznajomość prawa szkodzi jak to w starożytności mówiono :( zawsze mogę się odwołać do Sądu Najwyższego :P
kamil
kamil 12 kwietnia 2012, 20:50
youtu.be/a_426RiwST8
Konrad Matysiak
Konrad Matysiak 12 kwietnia 2012, 22:10
na zdrowie
Dżastin
Dżastin 12 kwietnia 2012, 23:33
Ewa nie musi krzyczeć :D
przysłano: 12 kwietnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca