Literatura

również (wiersz)

Evit-ka

pana A.H. – pacykarza urodzonego w Braunau –
też na ogół nie brano poważnie
- w każdym razie nie przed 33. rokiem –
wieku już ubiegłego

 

mawiano o nim
- a i to z nutką pobłażliwości -
że nie nieobliczalny
albo że fanatyk

 

skutki?
znamy wszyscy
- niektórzy nawet lepiej niżby chcieli –
wielu odczuwa je zresztą do dziś

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 kwietnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca