Literatura

WYSTARCZY”? – mignięcia – Pani W. Sz.-W. (wiersz)

Evit-ka

„Chwila”
ta na krótką chwilę
przed wersem
niedopalonym jak papieros

 

moment
na doprawdy moment
po zwrotce niedopitej
na podobieństwo czarnej żałobnej kawy

 

mgnienie
na zaiste mgnienie
za loteryjką
nieodbytą raz na zawsze

 

sekundy setna
w jej trakcie
ostatnia pomyślana fraza
skondensowana już tylko we śnie

 

błysk zapałki
(niekoniecznie w czasie pożaru)
wyręczający błysk oka
pod zamkniętą powieką

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 kwietnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca