Literatura

The woman of the opera (wiersz)

RattyAdalan

nie miałam wyboru
musiałam wbić pazury
taka rola kobiety
subtelnej na pozór róży


uwerturą zaszłam go po cichu
myślał
że przyszłam wtulić się w ramiona
fleur(s) du mal


mówił, że każdego dnia
odkrywa we mnie nowy płatek
zmieniałam maski
by olśniewać


jak duch przemierzałam
jego myśli
byłam fałszywą busolą
naprowadzającą w jednym kierunku


marzył o cyklach poematów miłosnych
skończył z piórem
w gardle
pozostając ślepy do końca


śpiewaj mój diable liryki
 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=S88rkpPu8_g
http://www.youtube.com/watch?v=8VgLKXD-BoY&feature=related


 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 kwietnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

Oratio vincta*
RattyAdalan
Autoafirmacja
RattyAdalan
Gdy rozum śpi...*
RattyAdalan
Medicine
RattyAdalan
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca