Literatura

Kocham węże (wiersz)

Katarzyna Stolarczuk

Kocham węże
oślizgłe kalekie jaszczury
i ten ich język
prosty jak komunizm
jakże mnie rozczulił
jak populizm
jak marmury cmentarzyska

 

Kocham psy
najwierniejsze
z kłami i śliną
nie karmisz to giną
i chyba to jest w psach
najpiękniejsze

 

Kocham ptaszki,
motylki
dżowniczki
pajęczaki
jakże chrupią
jak się wiją
podpalane skorupiaki

 

Nadaje kaskady imion
przyroda nie trawi pogardy
technologia idzie w przód
uosabiam swój dysk twardy


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bardzo cicha wojna
Katarzyna Stolarczuk
Ja.
Katarzyna Stolarczuk
W porządku
Katarzyna Stolarczuk
Tęskniłam
Katarzyna Stolarczuk
Upij się ze mną
Katarzyna Stolarczuk
Plac Wszystkich Świętych
Katarzyna Stolarczuk
Powitanie
Katarzyna Stolarczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca