Literatura

Własność (wiersz)

Katarzyna Stolarczuk

Czego się boisz
że przyjdą i Cię zjedzą
misie koala
albo żółwie ninja
po pijaku

 

Że wyłamią zamki
bo drzwi antywłamaniowe
to wcale nie bezpieczeństwo
na czwartym piętrze

 

Postacie z horrorów
psychodeliczny klown
chory wielbiciel
laleczka Chuckie

 

mają tu wpaść
tak na chwilę
akurat po Ciebie
po Ciebie wyłącznie

 

jakbyś wcale nie chciała umrzeć
i przy okazji całkiem
niechcący i przypadkowo
zabić siebie sama

 

ah, to w tym problem
masz wyłączność
decyzyjność
upoważnienie notarialne
na wybór śmierci
bo w końcu to
tylko to
jest Twoje własne


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bardzo cicha wojna
Katarzyna Stolarczuk
Ja.
Katarzyna Stolarczuk
W porządku
Katarzyna Stolarczuk
Tęskniłam
Katarzyna Stolarczuk
Upij się ze mną
Katarzyna Stolarczuk
Plac Wszystkich Świętych
Katarzyna Stolarczuk
Powitanie
Katarzyna Stolarczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca