Literatura

ErRor (wiersz)

Katarzyna Stolarczuk

Zgaduję, że krew pachnie
czuję żelazo w ustach
myśl biologiczna:
hemoglobina?

 

Sznuruję buty
o! bardzo ładnie
tak bardzo dawno
tego nie robiłam

 

Leżę, coś gra
tak pięknie przesadnie
że we mnie tam na dnie
pęka ma poza

 

I trwa,
dźwięk łapie za krtań mnie
i mam ochotę
się przy tym dziś kochać

 

Niech lęk
razem z cnotą przepadnie
wampiry się budzą
by krwi posmakować

 

Jest dzień
a ja? jestem błaznem
i miłość ubieram
nie w czyny a w słowa.


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bardzo cicha wojna
Katarzyna Stolarczuk
Ja.
Katarzyna Stolarczuk
W porządku
Katarzyna Stolarczuk
Tęskniłam
Katarzyna Stolarczuk
Upij się ze mną
Katarzyna Stolarczuk
Plac Wszystkich Świętych
Katarzyna Stolarczuk
Powitanie
Katarzyna Stolarczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca