Literatura

Testament (wiersz)

Franas

 

 

Nim zamknę oczy a ciemność nastanie
 nim forma uczuć zapisze kazanie
 zwrócę się do Ciebie o pomoc
 
 Nim wiatr zawieje ze wszystkich stron
 nim wolność zgładzi obłudny rząd
 zwrócę się do Ciebie o pomoc
 
 Nim każdy wokół o mnie zapomni
 nim znikną wszyscy ludzie postronni
 zbiorę swego życia owoc...
 zwrócę się do Ciebie o pomoc.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
talia77 26 maja 2012, 20:12
bazujesz na bardzo prostych rymach, a powtórzenia mają utworowi nadać charakter modlitewny, ale mnie nie przekonują ograne frazy - życia owoc, obłudny rząd, forma uczuć. Możesz się ze mną nie zgodzić, ale poezja XXI wieku daleko odeszła od takich tekstów. Pozdrawiam
Franas
Franas 27 maja 2012, 02:16
Dziękuje za szczerą osobistą refleksję ;)
smykusmyk
smykusmyk 27 maja 2012, 12:33
W zasadzie nie mam nic do dodania. Talia powiedziała wszystko.
przysłano: 24 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca