Literatura

Wiersz napisany pod auspicjami Ewy Bawolskiej w Osterode in Ostpreußen (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

Wiersz napisany pod auspicjami Ewy Bawolskiej w Osterode in Ostpreußen 18 maja 2012 roku


wiosna sieje nadzieję w samotne serca
tylko że później zmoczone ziarno pokrywa się gęstym bólem
szczególnie kiedy nad ranem zimno z powodu gorszącej gorączki
gdy ostatnia tabletka aspiryny spadła do kałuży przypadku
a każdy powód kończy się tym samym progiem
niedaleko od bezludnego czyśćca

czy tak zwane serce
zawsze znaczy tyle
co insufficientia cordis acuta
lub Zur Kritik der Hegelschen Rechtsphilosophie
albo cokolwiek z góry
bezpowrotnego w swojej
bezdrożności

 

 

10 czerwca 2012, 00:55:37


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 13 czerwca 2012, 20:08
...Witaj:)...Wojtek!:)...jest super...ale myślę że..."zmoczone ziarna nakrywają się warstwą bólu"...ale to tak takie moje..."widzimiśię"...-pozdr.Jarek:)
przysłano: 12 czerwca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca