Literatura

minęło (wiersz)

mr s.

 

nigdy więcej wysokich wojskowych butów wzmacnianych stalową blachą

za dużych swetrów, i naszytych na rękawie kolorowych logo muzycznych zespołów

mokrych włosów wystawionych na chłód północnego wiatru

całusów w brudnej bramie

taniego wina

sikania na mur z napisem „jebać Piasta”

nieukończonych studiów

rozklekotanego młodego życia

 

a wybór przecież nie mój

chociaż na siłę do samolotu nikt nie wsadzał

nie pakował walizek

nie kazał opuszczać ojczyzny

a może, jednak…

 

dziękuję Ci kochana ojczyzno

za to, że muszę żyć na emigracji

co noc o Tobie myślę

chociaż nie jesteś tego warta.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

dzieciństwo
mr s.
pomarańcza
mr s.
Jamais Vu
mr s.
macho
mr s.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca