Literatura

Ostatnia pocztówka z Oddziału Chorych na Katatonię (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

           Na przecięciu dróg komunikacyjnych człowiek zbudował gigantyczne i brzydkie metropolie,
                                                                gdzie każdy,
             zamknięty w anonimowym mieszkaniu w budynku nieróżniącym się niczym od innych,
                                                              absolutnie wierzy,
                                      że jest centrum świata i miarą wszechrzeczy.

               Michel Houellebecq, H. P. Lovecraft. Contre le monde, contre la vie, essai sur Lovecraft

                                                                                                                                                                                                                          

                                        Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie.
                                                                  dr Gregory House



zróbmy coś
zaraz
najlepiej
najszybciej
najmądrzej -
tu
i
teraz

najlepiej
nic


8 VII 2012, 12:57:45


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca