Literatura

będę sławny (wiersz)

Jarosław Baprawski

całe życie czułem się rozpieszczany 
nawet teraz tysiące ludzi czyta moje wiersze 

nie mam pieniędzy 
zawsze zapominałem piny 
podchodząc do bankomatów
przerażał mnie ich niski debet

wysłałem do wydawców sterty listów 
morza butelek rozbiłem o ściany 

dostałem jedną odpowiedź 
za dużo pan pije 

współczesny czytelnik 
nie potrzebuje prawdy 

no cóż 
w jakimś barze 
podetnę żyły stalówką

przed śmiercią wykrzyczę
przesłanie dla świata

pokochajcie kloszardów 
przynajmniej w wigilię


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca