Literatura

odejdź do krainy (wiersz)

Paweł P. Michalak

odejdź do krainy
zgniłych pomidorów
wejdź na kruchy lód
jeziora zapomnienia
przyjdź gdy będę
w bardzo złym humorze
żebym mógł powiedzieć
co o tobie myślę
zatańcz na rozżarzonych
kamieniach
pokalecz sobie stopy
o zieloną trawę
dotknij twarzy
w krwi umazanej
spójrz mi prosto w oczy
i zamień się w kamień


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca